RIB-alukset

 

 

SPEED.jpg

 

 

SPEED OPEN C-3500

Koneistus:
500 hv, 2 x Yamaha F250
Henkilökapasiteetti: 
max 18
Nopeusluokka: 
50+ kn 

RAW_3.JPG

 

 

RAW C-1100

Koneistus: 
600 hv, 2 x Yamaha F300-13
Henkilökapasiteetti: 
max 20
Nopeusluokka: 
60+ kn

Speed C-3500..jpg

 

 

SPEED C-3500

Koneistus:
500 hv, 2 x Yamaha F250
Henkilökapasiteetti: 
max 18
Nopeusluokka: 
50+ kn

 

 
Satojen volttien tehopakkauksia

Pikimustat RIBIT ovat kyydinneet tuhansia matkustajia ja keränneet huomiota niin merellä, järvillä kuin teillä trailerin päällä liikkuessaan. Eikä ihme! Massiiviset, avonaiset kovapohjakumiveneet muistuttavat väritykseltään sotilasaluksia ja ovat todellisia katseenvangitsijoita. Aluksien kyljissä komeilevat oranssit logot kuitenkin paljastavat, että kyseessä ovat huippuluokan siviilialukset.


Loviisalainen Boomeranger Boats on rakentanut suurimman osan aluksistamme, ja ne on räätälöity meidän omien toiveidemme mukaisesti. RIB-kalusto on alun perin suunniteltu sotilaille, meripelastajille ja luotseille - niille ihmisille, joiden on lähdettävä merelle kelillä kuin kelillä! RIB-alukset kulkevat millaisessa säässä vain - mitä suuremmat aallot, sen parempi meno.  Siviilikäytössä tällaiset RIBIT ovat hyvin harvinaisia, yksi syy on näiden erikoisalusten kova hinta - huipputeknologia ja laatu maksavat! 


Kaikkien RIB-aluksien runkoa kiertää valtava "kumimakkara", joka ottaa isojenkin aaltojen iskut kevyesti vastaan. Tämän vuoksi aluksen vakaus on kapeasta rungosta huolimatta selkeästi parempi kuin perinteisen veneen.  RIBIT pääsevät paikkoihin,  joihin muilla aluksilla voi vain uneksia ajavansa. Alusten keulassa on suuri säilytystila ja jokaisen "jockey"-istuimen kannellinen laatikko, minne matkustajat voivat lastata omia henkilökohtaisia tavaroitaan mukaan pidempääkin matkaa varten.

RIBBIEN raaka voima ja niiden kiihtyvyys on vaikuttavaa. Yleensä charter-aluksien matkavauhti pysyttelee 30 solmun nopeudessa ja 40 solmun vauhdissa liikutaan jo niiden äärirajoilla. RIB-veneiden ylivoimainen merikelpoisuus vastaavan kokoisiin kovakylkisiin aluksiin verrattuna on huomattava.  Vauhti nousee vaivatta 40 - 45 solmun lukemiin. Kevyessä laineessa alukset kulkevat ilman minkäänlaista vaappumista ja nopeus nousee 50 solmun tasolle lähes huomaamatta. Viimeisiä solmuja haettaessa koneiden todellinen luonne alkaa paljastua: kahvojen ollessa pohjassa kierrokset nousevat 5 700 r/min tasolle ja lähes 55 - 60+ solmun tasoon. Aluksien käyntiääni resonoi ilmaan täysillä kierroksilla hitaasti aaltoilevan äänen, jota vain harva vene Itämeren altaalla voi tarjota.

Vaikka charter-ajoa voisi tarjota yksinkertaisemmallakin kalustolla, ovat RIB-alukset yksi mielenkiintoisimmista Suomessa tähän tarkoitukseen rakennetuista laitteista. Ne antavat siviilillekin mahdollisuuden päästä alukseen, joka on lähes identtinen erikoisjoukkojen käyttämän partioveneneen kanssa. Tällaiset alukset ovat tuttuja korkeintaan toimintaelokuvista ja uutislähetyksistä.

RIBIT kulkevat koko kauden jäiden tuloon saakka, joka päivä, aamusta iltaan - ota yhteys halutessasi RIB-kohtelua - info@ribit.fi